Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

JADŁOSPIS

 

JADŁOSPIS OD 17.11.2025 DO 20.11.2025

Woda dla dzieci dostępna przez cały dzień 

Żłobek Łabądek zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu 

 

Dla rodziców dostępna jest informacja o alergenach przy karcie z jadłospisem zgodnie z wymaganiami zał. II (substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji ) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego  i Rady  (UE)nr 1169/2011z 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. Urz. UE L 304  z 22 listopada 2011r 18 ze zm.).Informacja o alergenach podawana jest w formie tabelarycznej ,która jest dostępna w formie papierowej w żłobku

 

 

 

 

JADŁOSPIS OD 17.11.2025 DO 21.11.2025




ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE 

OBIAD

Poniedziałek

17.11.2025

Kawa z mlekiem 

Herbata malinowa z cytryną

Chleb pszenno-żytni 

Masło 

Szynka  gotowana wieprzowa

Pomidor, sałata 

 

Płatki owsiane na mleku 

Jabłko, biszkopty 

Zupa warzywna na wywarze mięsno - warzywnym 

Pierogi do wyboru / truskawka ser biały/

Kompot owocowy


Wtorek

18.11.2025

Herbata „Lipton” z miodem

Bułka zwykła,

Chleb razowy ze słonecznikiem 

Masło 

Indyk biały 

Rzodkiewka, szczypiorek.

Zupa budyniowa na mleku 

Mandarynka, marchewka do chrupania  

Zupa brokułowa krem z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym 

Dieta skaza białkowa: zupa nie zabielana,

Ziemniaki  puree z masłem 

Schab pieczony w ziołach 

Kapusta kiszona gotowana 

Surówka: marchewka, jabłko 

Sok malinowy  





Środa

   19.11.2025

 

Herbata „Lipton”

Bułka mleczna,

Chleb razowy  

Masło

Rzodkiewka, szczypiorek

Kakao 

Gruszka ,Chrupki kukurydziane

Zupa marchewkowa na wywarze  warzywnym 

Gulasz wieprzowy  

Kasza do wyboru:/ jęczmienna ,pęczak / 

Ogórek kiszony

Buraczki zasmażane z miodem  

Sok owocowy 

.

Czwartek

20.11.2025

Herbata wiśniowa

Chleb pszenno-żytni

Masło 

 Indyk pieczony  

Ogórek zielony, szczypiorek

Zupa mleczna z ryżem 

Do wyboru: jabłko, banan 

Rosół z lanym ciastem  na wywarze mięsno - warzywnym

Ryż na sypko

Indyk gotowany 

Sos koperkowy 

Marchewka pieczona w słupkach

Kompot owocowy 

Piątek 

21.11.2025



Herbata  z miodem 

Bułka zwykła,

Chleb orkiszowy

Masło 

Indyk biały

Twarożek z koperkiem

Pomidor 

Bułka w mleku  

Gruszka, banan

Krem z pieczonej papryki z grzankami na wywarze  mięsno-warzywnym 

Ziemniaki puree z masłem  

Ryba na parze 

Surówka; kapusta biała, jabłko, marchewka  

Brokuł z wody  

Sok owocowy 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-11-17 08:09:26
Ilość wyświetleń: 15272
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej