63-600 Kępno
ul. Tysiąclecia 1
JADŁOSPIS OD 15.09.2025 DO 19.09.2025
|
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
Poniedziałek 15.09.2025 |
Bułka wrocławska 50g Masło 10g Dżem owocowy 10g Kawa zbożowa 150g Alergeny 1,7 |
Tosty z serem żółtym i ketchupem 2 szt. Marchewka 10g Herbata Lipton 150g Alergeny 1,7 |
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami 200g Kluski parowane z musem owocowym 200g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
Wtorek 16.09.2025
|
Chleb żytni 50g Masło 10g Pasta z awokado 10g Pomidorki koktajlowe 10g Herbata miętowa 150g Alergeny 1,7 |
Zupa mleczna z makaronem gwiazdki 200g Gruszka 10g Alergeny 1,7 |
Zupa ryżanka 200g Puree marchewkowo-ziemniaczane 100g Nuggetsy z kurczaka 50g Kapusta czerwona 50g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
Środa 17.09.2025 |
Chleb razowy 50g Masło 10g Ser żółty 10g Jajko gotowane 10g Rzodkiewka 10g Herbata owoce leśne 150g Alergeny 1,7 |
Kisiel owocowy 200g Chrupki kukurydziane 10g Jabłko 10g Alergeny 1,7 |
Rosół z makaronem na wywarze drobiowo-warzywnym 200g Kasza gryczana 100g Gulasz wieprzowy 50g Buraczki 50g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
Czwartek 18.09.2025 |
Chleb graham 50g Masło 10g Kurczak gotowany 10g Ogórek kiszony 10g Herbata Lipton z miodem i cytryną 150g Alergeny 1,3,7 |
Kaszka manna z sosem owocowym 200g Borówki 10g Alergeny 1,7 |
Kapuśniak na wywarze drobiowo-warzywnym 200g Makaron z indykiem i warzywami w białym sosie 200g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
Piątek 19.09.2025 |
Chleb staropolski 50g Masło 10g Pasta rybna 10g Papryka czerwona 10g Herbata koper włoski 150g Alergeny 1,4,7 |
Ciasto fasolowe własnego wypieku 1 szt. Sok owocowy 150g Alergeny 1,7 |
Zupa krem z dyni z grzankami 200g Ziemniaki 100g Kotlety jajeczne 50g Surówka z białej kapusty 50g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,3,7,9 |
Woda dla dzieci dostępna przez cały dzień
Żłobek Łabądek zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu
Dla rodziców dostępna jest informacja o alergenach przy karcie z jadłospisem zgodnie z wymaganiami zał. II (substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji ) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011z 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. Urz. UE L 304 z 22 listopada 2011r 18 ze zm.).Informacja o alergenach podawana jest w formie tabelarycznej ,która jest dostępna w formie papierowej w żłobku
JADŁOSPIS OD 15.09.2025 DO 19.09.2025
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
Poniedziałek 12.09.2025 |
Herbata „Lipton” z miodem Bułka zwykła, wieloziarnista Masło Szynka swojska Ogórek zielony, szczypiorek. |
Zupa mleczna budyniowa Gruszka, brzoskwinia |
Krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym Naleśniki Do wyboru: ser, powidła, cukier Sok owocowy |
Wtorek 16.09.2025 |
Herbata owocowa z miodem Chleb pszenno-żytni Masło Indyk biały, pomidor |
Płatki kukurydziane na mleku Do wyboru: Gruszka, banan, mango |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno-warzywnym Ziemniak Gołąbki z mięsem, ryżem, kapustą Sos pomidorowy Kompot wieloowocowy |
Środa 17.09.2025 |
Herbata „Lipton” z miodem Rogal Masło |
Kaszka manna na mleku Mus owocowy |
Zupa krem z groszku zielonego z grzankami Kasza Pieczeń wieprzowa Sos ciemny Surówka: seler, rodzynki, jabłko, śmietana Kalafior z wody Sok owocowy |
Czwartek 18.09.2025 |
Herbata „Lipton” z miodem Bułka zwykła Masło Szynka biała Pomidor, szczypiorek |
Zupa mleczna z ryżem Gruszka |
Zupa koperkowa z kaszka manną na wywarze mięsno-warzywnym Ziemniaki Udko z kurczaka w sosie własnym Surówka: marchewka, jabłko, brzoskwinia Fasolka szparagowa Sok owocowy |
Piątek 19.09.2025 |
Herbata owocowa Bułka zwykła, Chleb razowy Masło Szynka gotowana Pasta z makreli / jajko, ogórek kiszony , masło / szczypiorek |
Zupa mleczna z makaronem Do wyboru: Banan, jabłko, kiwi |
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym Makaron Carbonara Sok ‘Kubuś” |
63-600 Kępno
ul. Tysiąclecia 1