63-600 Kępno
ul. Tysiąclecia 1

JADŁOSPIS OD 10.11.2025 DO 14.11.2025
|
|
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
Poniedziałek 10.11.2025 |
Chleb pszenny 50g Masło 10g Serek łaciaty 10g Papryka czerwona 10g Herbata Lipton z cytryną 150g Alergeny 1,7 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 200g Jabłko 10g Alergeny 1,7 |
Zupa krem z ciecierzycy z grzankami 200g Kluski parowane z sosem owocowym 2 szt. Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
Wtorek 11.11.2025 ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI |
|||
|
Środa 12.11.2025 |
Chleb słonecznikowy 50g Masło 10g Kurczak gotowany 10g Ogórek zielony 10g Herbata koper włoski 150g Alergeny 1,7 |
Kisiel owocowy 200g Chrupki kukurydziane 10g Żurawina suszona 10g Alergeny 1,7 |
Zupa ziemniaczana z kiełbaską na wywarze drobiowym 200g Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami 200g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
|
Czwartek 13.11.2025 |
Bułka kanapkowa 50g Masło 10g Pasta z czerwonej fasoli 10g Kiełki 10g Pomidorki koktajlowe 10g Herbata Miętowa 150g Alergeny 1,7 |
Budyń malinowy 200g Paluszki delikatesowe 10g Banan 10g Alergeny 1,7 |
Zupa krem z cukinii z grzankami 200g Spaghetti z mięsem mielonym 200g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,7,9 |
|
Piątek 14.11.2025 |
Chleb staropolski 50g Masło 10g Pasta rybna 10g Ogórek kiszony 10g Herbata żurawinowa 150g Alergeny 1,4,7 |
Mus kubuś 1 szt. Suszone owoce 10g Ciastka owsiane 10g Alergeny 1,7 |
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze drobiowo-warzywnym 200g Ziemniaki puree 100g Jajko sadzone 50g Mizeria 50g Kompot owocowy 150g Alergeny 1,3,7,9 |
Woda dla dzieci dostępna przez cały dzień
Żłobek Łabądek zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu
Dla rodziców dostępna jest informacja o alergenach przy karcie z jadłospisem zgodnie z wymaganiami zał. II (substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji ) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011z 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. Urz. UE L 304 z 22 listopada 2011r 18 ze zm.).Informacja o alergenach podawana jest w formie tabelarycznej ,która jest dostępna w formie papierowej w żłobku

JADŁOSPIS OD 10.11.2025 DO 14.11.2025
|
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
|
|
Poniedziałek 10.11.2025 |
Herbata owocowa z miodem Bułka zwykła, Chleb razowy Masło. Indyk biały Pomidor |
Płatki kukurydziane i na mleku Mus owocowy |
Zupa krem z dyni na wywarze mięsno warzywnym Pierogi z owocami i bułką tartą Surówka: kapusta, marchewka, jabłko Sok owocowy |
Wtorek 11.11.2025 ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI |
|
|
|
|
Środa 12.11.2025 |
Herbata „Lipton” z miodem Bułka zwykła, wieloziarnista Masło Szynka gotowana Pasta z twarogu i rzodkiewki z koperkiem |
Zacierki na mleku Jabłko ,biszkopty ,soczek |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno – warzywnym Dieta skaza białkowa: zupa nie zabielana Kluski na parze z sosem malinowo - truskawkowym Sok owocowy . |
|
Czwartek 13.11.2025 |
Herbata „Lipton” z miodem Bułka zwykła Masło Szynka biała Pomidor, szczypiorek |
Zupa mleczna z ryżem Do wyboru: Melon, jabłko |
Rosół z ryżem na wywarze mięsno – warzywnym Ziemniaki puree z masłem Indyk pieczony w ziołach w sosie własnym Surówka: seler, jabłko, śmietana Fasolka szparagowa Sok owocowy |
|
Piątek 14.11.2025 |
Herbata owocowa Bułka zwykła, Chleb razowy Masło Jajecznica na maśle Ogórek zielony |
Płatki owsiane na mleku Do wyboru: Banan, jabłko |
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno warzywnym Ziemniaki puree z masłem Pulpet rybny Surówka: kapusta pekińska, kukurydza, papryka, oliwa z oliwek Szpinak Sok owocowy |

63-600 Kępno
ul. Tysiąclecia 1